JADŁOSPIS

Poniedziałek: 17.12.2018 r.

Śniadanie: Pieczywo pszenno-żytnie z masłem , szynka wieprzowa, ser żółty ,ogórek,  kawa  zbożowo-orkiszowa z mlekiem.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem domowym, kotlety drobiowe, ziemniaki, marchew z groszkiem, owoc, woda źródlana.

Podwieczorek : Bułeczka kajzerka z masłem, serek homogenizowany malinowy, bawarka z miodem. .

Wtorek : 18.12.2018 r.

Śniadanie: Francuz z  masłem, pasta z sera białego z cebulką  zieloną, kakao z miodem.

Obiad: Zupa  barszcz, filet rybny z dorsza, ziemniaki, kapusta zasmażana, kompot wieloowocowy, owoc.

Podwieczorek:  Ciasta ,sok jabłkowy.

Środa: 19.12.2018 r.

Śniadanie: Pieczywo słonecznikowe  z masłem, wędlina szynka babuni, pomidor, ser żółty, ogórek, rzodkiew,  kawa zbożowa z mlekiem i miodem.

Obiad: Zupa z fasolowa, gulasz wołowy, kasza jaglana, warzywa na parze, woda źródlana, owoc.

Podwieczorek :Kaszka kukurydziana z musem truskawkowym .

Czwartek : 20.12.2018 r.

Śniadanie:  Pieczywo pszenno- żytnie na naturalnym zakwasie  z masłem, pasta jajeczna, zupa mleczna z płatkami owsianymi.

Obiad: Zupa kalafiorowa, sztuka mięsa wieprzowego na parze, frytki z piekarnika, surówka z kapusty pekińskiej (pomidor, cebulka zielona, rzodkiew, ser feta) kompot  wieloowocowy, owoc.

Podwieczorek: Francuz z masłem, pasta z ciecierzycy i mięsa, herbata owocowa, owoc.

Piątek : 21.12.2018 r.

Śniadanie : Bułeczka kajzerka z masłem, wędlina na gorąco, kawa zbożowa orkiszowa z mlekiem i miodem, keczup.

Obiad : Zupa krupnik z kaszą  jaglaną, pierogi leniwe z tłuszczem i cebulką, owoc, woda mineralna, surówka z marchewki i pomarańczy.

Podwieczorek: Sok  z  marchewki, rogal z masłem.