JADŁOSPIS
Poniedziałek: 17.12.2018 r.
Śniadanie: Pieczywo pszenno-żytnie z masłem , szynka wieprzowa, ser żółty ,ogórek, kawa zbożowo-orkiszowa z mlekiem.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem domowym, kotlety drobiowe, ziemniaki, marchew z groszkiem, owoc, woda źródlana.
Podwieczorek : Bułeczka kajzerka z masłem, serek homogenizowany malinowy, bawarka z miodem. .
Wtorek : 18.12.2018 r.
Śniadanie: Francuz z masłem, pasta z sera białego z cebulką zieloną, kakao z miodem.
Obiad: Zupa barszcz, filet rybny z dorsza, ziemniaki, kapusta zasmażana, kompot wieloowocowy, owoc.
Podwieczorek: Ciasta ,sok jabłkowy.
Środa: 19.12.2018 r.
Śniadanie: Pieczywo słonecznikowe z masłem, wędlina szynka babuni, pomidor, ser żółty, ogórek, rzodkiew, kawa zbożowa z mlekiem i miodem.
Obiad: Zupa z fasolowa, gulasz wołowy, kasza jaglana, warzywa na parze, woda źródlana, owoc.
Podwieczorek :Kaszka kukurydziana z musem truskawkowym .
Czwartek : 20.12.2018 r.
Śniadanie: Pieczywo pszenno- żytnie na naturalnym zakwasie z masłem, pasta jajeczna, zupa mleczna z płatkami owsianymi.
Obiad: Zupa kalafiorowa, sztuka mięsa wieprzowego na parze, frytki z piekarnika, surówka z kapusty pekińskiej (pomidor, cebulka zielona, rzodkiew, ser feta) kompot wieloowocowy, owoc.
Podwieczorek: Francuz z masłem, pasta z ciecierzycy i mięsa, herbata owocowa, owoc.
Piątek : 21.12.2018 r.
Śniadanie : Bułeczka kajzerka z masłem, wędlina na gorąco, kawa zbożowa orkiszowa z mlekiem i miodem, keczup.
Obiad : Zupa krupnik z kaszą jaglaną, pierogi leniwe z tłuszczem i cebulką, owoc, woda mineralna, surówka z marchewki i pomarańczy.
Podwieczorek: Sok z marchewki, rogal z masłem.