JADŁOSPIS 9.12.2019 r. – 13.12.2019 r.

Poniedziałek: 09.12.2019 r.

Śniadanie: Pieczywo żytnie z masłem, wędlina drobiowa, ser żółty, pomidor, ogórek, kawa zbożowa z mlekiem i miodem.

Obiad: Zupa  grochowa, kluski na parze, mus truskawkowy, owoc, woda mineralna.

Podwieczorek:  Francuz z masłem, pasta jajeczna, herbata z miodem i cytryną.

Wtorek: 10.12.2019 r.

Śniadanie:  Pieczywo orkiszowe z masłem i miodem, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, marchew do chrupania.

Obiad: Zupa jarzynowa zabielana, spaghetti, woda źródlana, owoc.

Podwieczorek: Bułeczka kajzerka z masłem, ser żółty, sałata, sok z jabłek.

Środa: 11.12.2019 r.

Śniadanie: Pieczywo pszenno-żytnie (na naturalnym zakwasie) z  masłem, jajecznica z szynką, kawa orkiszowa z mlekiem i miodem.

Obiad: Zupa kalafiorowa, kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z sałaty lodowej, kompot wieloowocowy, owoc.

Podwieczorek: Galaretka truskawkowa, chrupki kukurydziane.

Czwartek: 12.12.2019 r.

Śniadanie: Francuz z masłem, pasta mięsna z ciecierzycą, kakao z mlekiem .

Obiad:  Zupa barszcz, łazanki, surówka z marchewki, pomarańczy i żurawiny, kompot z jabłek, owoce mieszane.

Podwieczorek: Pieczywo słonecznikowe z masłem, szynka drobiowa, ser żółty, sałata, herbata z cytryną i miodem.

Piątek: 13.12.2019 r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pasta z sera białego, zupa mleczna z płatkami orkiszowymi.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem, filet rybny na parze, ziemniaki, surówka z białej kapusty (marchew i pestki dyni) kompot wieloowocowy, owoc.

Podwieczorek: Bułeczka mleczna z masłem, serek homogenizowany, napój truskawkowy.