JADŁOSPIS

Poniedziałek :24.02.2020 r.

Śniadanie : Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, ser żółty, mleko, marchew do chrupania.

Obiad: Zupa krem  z zielonego groszku zabielany śmietaną, leczo z ryżem naturalnym,owoce mieszane, woda mineralna.

Podwieczorek:  Francuz z masłem, szynka wieprzowa, pomidor,sałata,  sok z jabłek.

Wtorek : 25.02.2020 r.

Śniadanie:  Bułeczka kajzerka z masłem, pasta z sera białego i dorsza wędzonego, kawa orkiszowa z mlekiem i miodem.

Obiad: Zupa rosół z lanym ciastem, kopytka, gulasz wołowy, sałatka z buraczków, woda źródlana, owoc.

Podwieczorek :  Budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane.

Środa : 26. 02.2020 r.

Śniadanie : Pieczywo słonecznikowe z maslem, parówka drobiowa na gorąco, jajko na twardo, kakao.

Obiad:  Zupa krupnik z kaszą jaglaną, naleśniki z serem, woda mineralna,  owoce mieszane.

Podwieczorek :  Deserek bananowy, francuz z masłem

Czwartek: 27.02.2020r.

Śniadanie: Pieczywo pszenno-żytnie (na naturalnym zakwasie) z  masłem , pasta jajeczna z cebulką zieloną, zupa mleczna z płatkami owsianymi.

Obiad : Zupa kapuśniak, kasza kuskus, sztuka mięsa drobiowego, sałatka z czerwonej kapusty z cebulką i jabłkiem, kompot wieloowocowy, owoc.

Podwieczorek: Jogurt  truskawkowy, ciasto drożdżowe.

Piątek : 28.02.2020r.

Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, sałata, ogórek, ser żółty, rzodkiewka, kawa zbożowa z mlekiem i miodem.

Obiad : Zupa rosół z makaronem, paluszki rybne na parze, ziemniaki,surówka z marchewki, pomarańczy i rodzynek,  owoc.

Podwieczorek: Bułeczka kajzerka z masłem, serek homogenizowany truskawkowy, napój jabłkowy.