JADŁOSPIS

Poniedziałek 22.01. 2018 r.

Śniadanie:   Bułeczka kajzerka z masłem , szynka drobiowa, pomidor, kawa zbożowa  z mlekiem.

Obiad:   Zupa szpinakowa z jajkiem, gulasz wołowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, woda źródlana, owoc.

Podwieczorek: Kasza kukurydziana, , owoc.

 Wtorek  23.01. 2018 r.

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, francuz z masłem, pasta jajeczna.

Obiad: Zupa kalafiorowa, sztuka mięsa wieprzowego, marchew z wody, kasza kuskus, woda źródlana, owoc.

Podwieczorek:  Serek Danonek, francuz  z masłem.

Środa: 24.01. 2018 r.

Śniadanie: Pieczywo (bułeczka żytnia z masłem), wędlina drobiowa, sałata, papryka czerwona, kakao.

Obiad:  Zupa krupnik z kaszą jaglaną, łazanki, woda źródlana ,owoc.

Podwieczorek : Francuz z masłem, ser żółty, rzodkiewka, sok  z jabłka.

Czwartek: 25.01. 2018 r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, sałata, pomidor, ser żółty, kawa zbożowa z  miodem.

Obiad: Zupa kapuśniak, racuchy z jabłkami,  woda   mineralna, owoc.

Podwieczorek: Pieczywo wieloziarniste z masłem, szynka drobiowa, rzodkiew, bawarka z miodem.

Piątek 26.01.2018 r.

Śniadanie: Pieczywo pszenno-żytnie  z masłem, wędlina na gorąco, keczup, kawa zbożowa z miodem.

Obiad: Zupa z soczewicy, filet rybny, warzywa na parze, ziemniaki,  woda mineralna, sałatka owocowa

Podwieczorek: Owoc, francuz z masłem, pasta z sera białego.