JADŁOSPIS

Poniedziałek: 20.01.2020

Śniadanie: Pieczywo mieszane( pszenne ,żytnie, razowe) z masłem , wędlina na gorąco, keczup, kawa  orkiszowa z mlekiem.

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana, potrawka z kurczaka, ryż naturalny, mini marchew na parze, owoc, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek :  Serek homogenizowany, bułeczka kajzerka z masłem.

Wtorek : 21.01.2020

Śniadanie: Pieczywo ( chlebek taty) z  masłem, pasta jajeczna z cebulką  zieloną, zupa mleczna z płatkami żytnimi, marchew do chrupania.

Obiad: Zupa  rosół z makaronem, pulpety wieprzowe, ziemniaki, sałatka z kapusty, owoc, woda źródlana.

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa z masłem, sok bananowy.

Środa 22.01. 2020.

Śniadanie : Pieczywo wieloziarniste z masłem, szynka, sałata, ser żółty ,kakao z mlekiem i miodem.

Obiad:Zupa z zielonego groszku, łazanki ,woda źródlana, owoce mieszane.

Podwieczorek: Bułeczka kajzerka z masłem, pasta mięsna z ciecierzycą, herbata z miodem i cytryną.

Czwartek: 23.01.2020

Śniadanie:  Pieczywo pszenno- żytnie na naturalnym zakwasie  z masłem, parówka drobiowa na gorąco, jajko na twardo, kawa orkiszowa z mlekiem i miodem.

Obiad: Zupa szpinakowa z jajkiem, kluski nadziewane truskawkami z tłuszczem i cukrem, woda źródlana, owoce mieszane.

Podwieczorek : Kasza manna na gęsto z musem malinowym.

Piątek :24.01.2020

Śniadanie : Bułeczka wieloziarnista  z masłem, ser żółty, kakao z miodem.

Obiad : Zupa rosół z lanym ciastem, frytki z piekarnika, surówka z sałaty lodowej( rzodkiewka, pomidor, oliwki ,ser feta), ryba na parze, woda źródlana.

Podwieczorek :Francuz  z masłem, mus z jabłek, sok marchewkowy.