JADŁOSPIS

Poniedziałek: 29.10.2018r.

Śniadanie: Bułka żytnia z masłem, parówka drobiowa  na gorąco, jajko na twardo, keczup, kakao.

Obiad: Zupa dyniowa z grzankami, spaghetti, woda źródlana, owoc,

Podwieczorek :Francuz z masłem, szynka wieprzowa, sałata, ser żółty, sok z jabłek.

Wtorek: 30.10.2018 r.

Śniadanie: Pieczywo  z masłem, pasta z sera białego z rzodkiewką, zupa mleczna z płatkami żytnimi.

Obiad: Zupa rosół  z lanym ciastem, sztuka mięsa wieprzowego , kasza jaglana, sos chrzanowy, buraczki, woda źródlana, owoc.

Podwieczorek: Chlebek  musli z masłem, napój mleczny z truskawkami.

Środa: 31.10.2018 r.

Śniadanie: Pieczywo wieloziarniste z  masłem, ser żółty, mleko.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, łazanki, marchew do chrupania, woda mineralna,

Podwieczorek: Bułeczka  kajzerka z masłem ,szynka drobiowa, sałata,  papryka czerwona, bawarka z miodem,

Piątek:02.11.2018 r.

Śniadanie: Pieczywo słonecznikowe z masłem, wędlina drobiowo- cielęca na gorąco, keczup, kawa zbożowa z mlekiem i miodem.

Obiad: Zupa z porów, pierogi leniwe z cebulką i tłuszczem, woda źródlana, owoce mieszane.

Podwieczorek: Francuz z masłem, sałata, ser żółty ,pomidor, bawarka z miodem.

Poniedziałek :05.11.2018 r.

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chlebek razowy z masłem i serem żółtym, papryka czerwona.

Obiad: Zupa koperkowa z brązowym ryżem, ziemniaki, filet rybny z dorsza ,mini marchew na parze , woda źródlana, owoc.

Podwieczorek :Ciasto drożdżowe z jabłkiem, napój mleczny  bananowy.