JADŁOSPIS
Poniedziałek: 29.10.2018r.
Śniadanie: Bułka żytnia z masłem, parówka drobiowa na gorąco, jajko na twardo, keczup, kakao.
Obiad: Zupa dyniowa z grzankami, spaghetti, woda źródlana, owoc,
Podwieczorek :Francuz z masłem, szynka wieprzowa, sałata, ser żółty, sok z jabłek.
Wtorek: 30.10.2018 r.
Śniadanie: Pieczywo z masłem, pasta z sera białego z rzodkiewką, zupa mleczna z płatkami żytnimi.
Obiad: Zupa rosół z lanym ciastem, sztuka mięsa wieprzowego , kasza jaglana, sos chrzanowy, buraczki, woda źródlana, owoc.
Podwieczorek: Chlebek musli z masłem, napój mleczny z truskawkami.
Środa: 31.10.2018 r.
Śniadanie: Pieczywo wieloziarniste z masłem, ser żółty, mleko.
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, łazanki, marchew do chrupania, woda mineralna,
Podwieczorek: Bułeczka kajzerka z masłem ,szynka drobiowa, sałata, papryka czerwona, bawarka z miodem,
Piątek:02.11.2018 r.
Śniadanie: Pieczywo słonecznikowe z masłem, wędlina drobiowo- cielęca na gorąco, keczup, kawa zbożowa z mlekiem i miodem.
Obiad: Zupa z porów, pierogi leniwe z cebulką i tłuszczem, woda źródlana, owoce mieszane.
Podwieczorek: Francuz z masłem, sałata, ser żółty ,pomidor, bawarka z miodem.
Poniedziałek :05.11.2018 r.
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chlebek razowy z masłem i serem żółtym, papryka czerwona.
Obiad: Zupa koperkowa z brązowym ryżem, ziemniaki, filet rybny z dorsza ,mini marchew na parze , woda źródlana, owoc.
Podwieczorek :Ciasto drożdżowe z jabłkiem, napój mleczny bananowy.